19:00

Lindome GIF

Referat

Referat: Öckerö IF - Lindome GIF

Omgång 7 bjöd på bortamatch mot Öckerö IF på konstgräsplanen vid Prästängens IP. Matchen börjar lite trevande från båda lagen och det är mera kamp än samspel de första 10 minuterna. Bortalaget tvingas till ett tidigt byte redan efter en kvart eftersom Hampus Heed tvingas utgå pga av skada och in kommer då debutanten och junioren Adam Hallencreutz. Zebrorna tar nu tydligt över bollinnehavet och Öckerö får mestadels ägna sig åt försvarsspel och är sällan på bortalagets planhalva med bollen under kontroll. Lindome kommer fram i ett par riktigt bra målchanser där hemmalagets målvakt gör några riktigt kvalificerade räddningar. Öckerö får lite mer del av bollinnehavet under sista delen av första halvleken men kommer inte till något avslut på mål. Zebrorna tar åter över bollinnehavet och spelar sig fram till en tilltrasslad situation inne i straffområdet strax före halvtidsvilan. Bollen hamnar till slut framför fötterna på Alex Rasheed som resolut skjuter in bollen med ett vänster volleyskott från nära håll helt otagbart för Öckerös duktige målvakt Marcus Alexandersson.
Andra halvlek startar som första halvleken slutade med målchanser för Lindome och det är bara Öckerös målvakt som hindrar Lindome att utöka sin ledning. Mitt i Lindomes spelövertag kontrar Öckerö och en spelare blir fälld i straffområdet med straff för hemmalaget som resultat. Straffen slår Mathias Nilsson in mycket säkert. Detta målskott visar sig vara det enda avslutet på mål som Öckerö har under hela matchen och i detta läge av matchen inte speciellt logiskt men som så ofta straffas laget som inte gör mål på sina chanser. Zebrorna fortsätter dock sitt vägvinnande passningsspel och skapar ett par vassa chanser. Med drygt 10 min kvar av matchen spelar Lindome sig fram till en hörna från höger. Hugo Hedén slår hörnan hårt inåtskruvad och ser hur Öckerös målvakt lite fumligt tappar in bollen i mål. Målet är lite turligt men sett till spelet och chanserna välförtjänt. Öckerö försöker forcera för att få till en kvittering men skapar inga chanser och öppnar sig bakåt. Zebrorna utnyttjar Öckerös chansspel fem minuter från slutet och Noah Mannerström Egvik kan punktera matchen när han kyligt prickskjuter in 1-3 i ett bra anfall. Slutsignalen ljuder och Zebrorna får jubla över tre poäng och klart bättre spel än senast mot Hittarp. Skön helgvila och sedan ser vi fram mot att få möta V Frölunda om en vecka hemma på Lindevi - Välkommen då alla Zebrafans!