13:00

Hittarps IK

Referat

Referat: Lindome GIF - Hittarps IK

Hemmamatch mot Hittarp en motståndare som 2024 startat div 2 Västra Götaland lite dåligt med en plats i botten av tabellen. Matchen utvecklar sig till en riktig bottenhistoria för Zebrorna med dåligt och håglöst spel, utvisning och 0-0 som slutresultat. Hittarp låg i slutet av matchen närmast segern med ett par farliga situationer och hemmalaget klarar sig från förlust enbart tack vare ett starkt målvaktsspel av Jens Bergendorff, lite tur samt viss oförmåga från Hittarpsspelarna i deras avslutslägen.
Matchen börjar trevande med ett bortalag som i stort sett inte gick över mitten i sitt försvarsspel. Zebrorna blev å sin sida lite försiktiga i sitt offensiva spel när ingen motståndare gick på och spelet blev därför nästan stillastående i vissa sekvenser. Hemmalaget har bollen långa stunder men eftersom passningsspelet går för sakta så kommer man bara till halvchanser och har inte ett enda skott på mål under hela första halvlek. Efter en halvtimmas spel blir Abdulla Dirir utvisad efter sitt andra gula kort och bortalaget får lite mera bollinnehav resten av första halvleken och skapar också några vassa chanser. Hittarp som bara satsat på kontringar fram till utvisningen spelar sig fram till chanser och Jens i målet kliver då fram och gör en kvalificerad räddning på ett närskott 10 min före halvtidsvilan.
Inför andra halvlek byter Zebrorna tre spelare för att väcka laget och in kommer Tobias Almeskär, Hampus Heed och Alex Raseed. Tyvärr blir inte spelet i andra halvlek speciellt mycket bättre för Lindome och laget har endast ett avslut på mål under 90 minuters spel vilket får räknas som ett riktigt bottenrekord. Med lite tur får Hemmalaget med sig en poäng och får nu se fram mot en tuff bortamatch mot Öckerö på fredag i nästa vecka där vi alla behöver höja oss och prestera betydligt bättre än vad vi gör i dagens tillställning.