• Matchreferat Landvetter IS-Lindome GIF 5-3

Semifinal i Södra cupen för Zebrorna mot lokalkonkurrenten i div II Landvetter IS och en plats i kvalet till Svenska cupen i potten vid eventuell vinst i kommande final onsdag nästa vecka. Första halvlek utvecklar sig en mycket intensiv och målrik historia med tre mål för vardera lagen varav 1 straff var och ett 3-3 resultat i halvtid. De fyra spelmålen är samtliga riktigt snygga mål helt utan chans för lagens målvakter och straffarna slås också väldigt säkert in i mål. Landvetter tar ledningen på sitt första skott mot mål i nionde minuten när Robin Clason kommer fri till höger i straffområdet och pangar upp bollen i vänstra krysset. I den 15:e minuten kommer Zebrorna fram i ett anfall som målvakten i Landvetter hinner först på i närkamp mot Alex Rasheed. En av försvarsspelarna i Landvetter markerar mycket hårt mot Alex genom att stöta med båda händerna i bröstet på Lindomeanfallaren. Helt enligt reglerna dömmer domaren straff för denna förseelse då spelet inte är avblåst. Abdullahi Dirir sätter säkert den efterföljande straffen till 1-1. Redan 3 minuter senare har Landvetter bollen till höger strax efter mittlinjen och slår en längre diagonal boll in i Lindomes straffområde där Ahmed Hussain gör ett fantastiskt snyggt mål rakt upp i Jens Bergendorfs vänstra kryss. Prestationen är riktigt bra men Zebrornas backlinje är inte riktigt på tårna när passningen till Ahmed slås. Matchen är fortsatt jämn och Landvetters målvakt Eric Uhrlander räddar laget från kvittering med två grymma räddning på skott av Emil Karlsson och ett närskott från Socras Lutonda Luzayadio. I den 28:e minuten kvitterar Zebrorna efter en väl slagen frispark som Alex Rasheed nickar in bakom Lindomes målvakt. Två minuter före pausvilan tar Socras revansch efter på Eric i Landvettermålet då han på passning från Emil Karlsson direkt efter inspark sprintar ifrån alla och i friläge slår in ledningsmålet 3-2 för Zebrorna. I halvlekens sista sekunder tvekar tre Lindomespelare ute på vänsterkanten och Fredrik Alnäs kan påpassligt slinka in i straffområdet och blir fälld med efterföljande straff som Ahmed Hussain säkert slår in till halvtidsresultatet 3-3. Andra halvlek startar med ganska jämt spel där lagen har var sin bra skottchans med skott strax utanför och över mål. Efter 10 minuter i andra halvlek är Zebrorna mycket nära att åter ta ledningen på en hörna från vänster och det är bara stolpen som hindrar Tobias Almeskär från att bli målskytt. En kvart in i andra halvlek får Landvetter en högerhörna som nickas bort av Zebrorna men skjuts tillbaka in i straffområdet igen och en helt fristående Lucas Nilsen Skalle bombar in 4-3 från nära håll. Matchen rullar på och 8 minuter senare kan Richard Cindric göra 5-3 i klart offsideläge efter ett vänsterinlägg och tveksamt försvarsspel positionsmässigt från Zebrorna. Båda lagen har chanser till flera mål sista 20 minuterna med skott tätt utanför av Emil Karlsson, distansskott av Abdullahi Dirir och skott över i fritt läge för en Landvetterspelare. Efter en jämn och välspelad match sett till klara målchanser och bollinnehav vinner Landvetter på bättre skärpa i båda straffområdena. Lycka till i finalen och vi ses den 19 april! Herr 2 mar 0kommentarer
  • Referat: Lindome GIF - Gothenburg West Football Club

Andra tävlingsmatchen för året och den här gången mot div IV laget Gothenburg West FC. Zebrorna tar direkt tag i matchen utan att skapa någon jättefarlig målchans men spelet ute på planen dominerar man stort. Gothenburg lägger sig inte på försvar utan försöker spela ett vägvinnande passningsspel men tar sig aldrig fram till några målchanser. Tyvärr råkar Zebrorna ut för en tidig skada då Alexander Nilsson måste bryta matchen efter en trolig muskelskada. Det dröjer ända till 18:e minuten innan Lindome tar ledningen och det är efter en solodribbling av Joel Gustavsson Miller där han blir fälld i straffområdet och bollen hamnar framför fötterna på Alex Rasheed som enkelt kan spela in bollen i mål från nära håll. Efter målet skapar Lindome några farliga målchanser men den där riktiga skärpan framför mål saknas för att chanserna skall resultera. I sista minuten gör Alex Rasheed sitt andra mål för dagen när han får bollen till skänks efter att Gothenburgs målvakt snubblat på bollen och Alex får helt fritt mot mål och nog gör sitt enklaste mål någonsin. Inför andra halvlek gör Zebrorna 4 spelarbyten och redan efter två minuter på planen vinner Lindome bollen och Sokras Lutonda Luzayadio kan distinkt prickskjuta in matchens tredje mål. Matchen fortsätter med stort spelövertag mot Gohenburg WFC och hemmalaget borde nog ha gjort något mer mål under denna period av matchen men spelarnas aktioner inne i straffområdet var inte tillräckligt bra för dagen. Det dröjer till 44:e minuten innan Zebrorna kan göra ytterligare ett mål och det på matchens bästa anfall. Oskar Svedjenäs i målet fångar en frispark och sätter snabbt igång en kontring där Emil Karlsson Frispelar Donat Zejnullahu som mycket kallt bredsidar in bollen till höger bakom Gothenburgs målvakt. Tyvärr blir Donat utvisad 6 minuter senare och Zebrorna får spela med en man mindre matchens sista 10 minuter. Matchen slutar med en 4-0 seger för Zebrorna utan att Gothenburg West FC har ett enda avslut på mål under matchen trots att man är en man mer sista 10 minuterna. Nu ser vi fram mot en spännande semifinal i södra cupen på lördag den 2 mars klockan 12:00 mot Landvetter IS vilket skall bli spännande. Vi ses på lördag! Herr 28 feb 0kommentarer
  • Referat: Jönköpings Södra IF - Lindome GIF

Träningsmatch borta mot div I-laget Jönköpings Södra och andra gången för året som vi ställdes mot ett motstånd som spelar på en högre nivå än vad vi gör. Vi gör en riktigt bra prestation mot ett passningsskickligt J-Södra och vi är väl värda det oavgjorda resultatet. Första halvtimman dominerar Zebrorna bollinnehavet och har ett par bra möjligheter till ett ledningsmål. J-Södras 1-0 mål kommer i den 28 minuten loch är ite överraskande men efter slarvigt uppspel från Lindome. Målet är Jönköpingslagets första avslut i matchen och kanske inte helt logiskt sett till matchbilden men fotboll är inte alltid logiskt. De sista fem minuterna i halvleken tar Södra över men sett till målchanser och det faktum att Lindome får ett mål bortdömt efter knapp offside borde kanske ställningen varit oavgjord och inte ledning till J-Södra. Andra halvlek börjar jämt men efter de första 5 minuterna tar J-södra över bollinnehavet och skapar ett par farliga möjligheter dock utan att få igenom mer än ett avslut på mål. Under de följande 20 minuterna får Lindome mest ägna sig åt att jaga boll och försvarsspel vilket man klarar med den äran. Sista kvarten börjar Zebrorna åter ta över matchen både spel och chansmässigt och kommer till flera riktigt bra avslut dock utan att träffa målet men man sätter nu Jönköpingslaget under hårt tryck. I 89:e minuten pressar Zebrorna motståndarna till en slarvig passning som Joel Gustavsson Miller fångar upp strax utanför Södras straffområde där han fälls med frispark som följd. Donat Zejnullahu lägger upp bollen 20 meter från Södramålet och får se sitt skott segla in otagbart bakom Jönköpingskeepern. Årets mål än så länge för Zebrorna och ett välförtjänt slutresultat efter en riktigt bra prestation mot ett bra motstånd. Nu ser vi fram mot match i Södra cupen kommande onsdag då Gothenburg West FC står för moståndet. Vi ses på Lindevi onsdag 18:15. Herr 25 feb 0kommentarer