18:15

Lindome GIF

Referat

Referat: Mossens BK - Lindome GIF

Första tävlingsmatchen för året gick av stapeln mot Mossens BK i södra cupen på onsdagskvällen. Det skiljer tre divisioner mellan lagen och som sig bör tog Zebrorna hand om taktpinnen redan från första sparken i matchen. Mossen la sig direkt på försvar med hela laget samlat på egen planhalva och försökte vid bollvinst kontra med en längre boll upp till en ensam anfallare. Den här taktiken visade sig inte speciellt framgångsrik för Mossen som inte hade något farligt avslut på mål under hela matchen. Lindome skapade ett antal vassa målchanser men lyckades inte spräcka nollan förrän i den 24:e minuten då Alexander Nilsson bombade upp bollen i nättaket bakom Paul Worsley i Mossenmålet. Zebrorna gör ytterligare två mål innan halvtidsvilan. Socras Lutonda Luzayadio gör 2-0 på hörna och 3-0 kommer på Roberto Dos Santos Goncalves långskott i nättaket.
Andra halvlek rullar på ungefär som i den första och Zebrorna gör även i denna halvlek tre mål och vinner matchen klart med 6-0. Målen i andra halvlek görs av i tur och ordning Alex Rasheed, Emil Karlsson och Hugo Hedén. Nästa match i södra cupen spelas om en vecka här på Lindevi mot Gothenburg West Football Club som innan den matchen möter Mossens BK här på Lindevi lördag 24 februari klockan 12:00
Zebrorna spelar nästa match på lördag mot riktigt tufft motstånd då laget åker till Jönköping för match mot div I laget Jönköping Södra på Jordbrovallen.