14:00

Lindome GIF

Referat

Referat: BK Astrio - Lindome GIF

Bortamatch mot seriefavoriten Astrio från Halmstad blev en tuff lördagsuppgift för Lindome. Förlust med 3-0 och en tung hemresa efter en klar vinst för hemmalaget. Första halvlek är en match nästan helt utan klara målchanser för något av lagen. Astrio är närmast men Zebrornas täta försvarsspel gör det svårt för Astrio att komma till avslut och hemmalaget har inte ett enda avslut på mål. Inte heller Zebrorna kommer till några riktigt bra avslut på mål i första halvleken. Astrio har störst bollinnehav med sitt kortpassningsspel över hela planen medan Lindome missar en del avgörande passningar i bra lägen för att få till bra avslutslägen. Oavgjort är ett ganska logiskt resultat sett till matchbilden och det faktum att båda lagen har så svårt att komma till avslut på mål. Inför andra halvlek byter Zebrorna två spelare och in kommer Alexander Nilsson och Adam Negm El Din. Lindome startar andra halvlek bra och sätter lite högre press på Astrio och får därför ett par ganska bra lägen till avslut men spelarna har förtvivlat svårt att träffa målet. Sextio minuter in i matchen går Zebrorna bort sig lite och Astrio kommer in i gästernas straffområde och får till en hörna från vänster. Hemmalaget slår en kort hörna som Zebrorna får undan men på andrabollens inlägg kan Astrio helt fri nickskarva in ledningsmålet bakom Jens i Lindomemålet. Direkt efter Astrios ledningsmål kommer Emil Karlsson in i straffområdet två gånger om men vid båda tillfällena räddar hemmalagets målvakt Emils avslut. 2-0 för hemmalaget kommer redan sex minuter efter första hemmalaget och är lite symptomatiskt för matchen då vi är lite tveksamma och otydliga i vårt närkampsspel inne i straffområdet och mycket slarvigt släpper till målskottet för Astrio. Zebrorna gör sina sista byten efter 2-0 målet för att om möjligt forcera och få till en förändring av matchen och in kommer Roberto, Hugo och Rida. Spelet böljar nu fram och tillbaka och efter ett vänsteranfall får Astrio ännu en hörna som de ganska enkelt gör 3-0 på. Sista kvarten av matchen kännetecknas av ganska oorganiserat spel från båda lagen och det är bara att gratulera Astrio till en välförtjänt seger mot ett ganska uddlöst Lindome. Det är sällan som Zebrorna bara har tre avslut på mål men idag var en sådan dag där spelarna inte alls fick till anfallsspelet speciellt bra. Ny vecka och vi ser vi fram mot derby mot Landvetter fredagen den19:e april hoppas våra fans kommer tillbaka och hejar fram oss till nästa trepoängare för året. Kämpa!