19:00

Landvetter IS

Referat

Referat: Lindome GIF - Landvetter IS

Hemmamatch mot Landvetter för andra gången 2024 och siktet inställt på vinst efter förlusten i Södra cupen tidigare i vår. Matchen startar i högt tempo och med många närkamper utan att det är speciellt fult spel. Landvetter har lite mera boll första 10 minuterna men skapar inga målchanser. Zebrorna äter sig mer och mer in ii matchen och får också ett mål bortdömt, Emil Karlsson för hårfin offside efter 10 minuter på ett fint vänsteranfall. Lindome är bestämda i sitt försvarsspel och Landvetter har svårt att komma till några farliga avslut. Efter 24 minuter vinner Lindome bollen centralt och går fram i ett fint anfall på vänsterkanten där Noah Mannerström Egvik löper in i straffområdet och mycket kyligt kan bredsida in bollen bakom Axel Wibrån. Första halvlek rullar på med tuffa dueller och ett par vassa målchanser för båda lagen. Landvetter har en bra chans till vänster i straffområdet som Jens Bergendorf gör en bra räddning på och Roberto Dos Santos Goncalves kommer helt fri nära mål och får till ett avslut som Wibrån i Landvetters mål räddar till hörna.
Andra halvlek startar Zebrorna riktigt bra och redan efter en minut får man en dubbelchans efter högerhörna där Landvetter med tur och skicklighet fredar sit mål från ytterligare påhälsning. Här borde Lindome ha inkasserat sitt andra mål för dagen. Zebrorna fortsätter spela sitt kompakta och ettriga försvarsspel och skapar ett antal bra omställningar utan att riktigt få till den sista passningen och avslutren. I den 65:e min kommer Landvetter fram i ett farligt läge rakt framför mål som Lindomeförsvaret skickligt avvärjer och på kontringen gör Donat Zejnullahu årets hittills vackraste mål på ett skott från straffområdesgränsen rätt upp i nättaket. Det dröjer bara ytterligare 4 minuter innan Zebrorna ökar på sin ledning med ett tredje mål på kontring där Alex Rasheed frispelas och mycket starkt forcerar in bollen bakom en maktlös Wibrån. Ytterligare 6 minuter senare slarvar Zebrorna i ett uppspel vid mittplanen och Hugo Melander frispelas och reducerar för Landvetter med en bredsida till 3-1. 10 minuter före slutsignalen får Zebrorna inkast strax före mittlinjen och Socras Lutonda Luzayadio frispelas helt fri mot Wibrån men skjuter bollen strax utanför vilket definitivt hade punkterat matchen till Zebrornas favör. Sista minuterna av matchen präglas av starkt försvarsspel från Zebrorna som kan glädja sig åt en välförtjänt seger och tre nya poäng in på kontot. Ny match nästa lördag borta mot Laholm men nu går vi hem och suger på den här goda karamellen!