• Referat: Lindome GIF - Qviding FIF

Från vinst i seriepremiären mot Jonsered med 6-0 till förlust i hemmapremiären mot Qviding i ösregn med 2-4. Det svänger fort i idrotten ibland! Zebrorna startar matchen på ett positivt sätt och skapar flera farliga nästan chanser de första 10 minuterna av matchen utan att komma fram till något riktigt avslut på mål. Qviding tar sig in i matchen och skapar en dubbelchans efter 10 minuter när man tar sig in till höger i Lindomes straffområde och träffar först ena stolpen och sedan den andra. Ett par minuter senare kommer Qviding återigen fram på högerkanten och frispelar Max Eriksson i straffområdet och han skjuter distinkt in ledningsmålet för bortalaget. Efter ledningsmålet böljar spelet fram och tillbaka men det är Qviding som för spelet med ett klart bättre försvarsspel där de vinner de flesta duellerna med sitt effektiva presspel. Qviding är också mer varierade i sitt passningsspel än hemmalaget. I 25.e minuten får Qviding en frispark som är nära att resultera men Jens i Lindomemålet räddar med hjälp av sin ribba och hindrar Qviding från att utöka ledningen. Efter en halvtimma slarvar Zebrornas rejält i sitt försvarsspel och en ensam Filip Trajanovski kan enkelt mot fyra passiva Zebror nicka in bollen bakom Jens Bergendorf. Sista kvarten av första halvlek skapar Zebrorna fyra bra möjligheter till reducering. Första möjligheten får Hugo Hedén som frispelad till vänster i straffområdet tvingar Qvidings målvakt till en vass parad och nästa chans strax efter får Adam Wästlund men än en gång gör Qvidings målvakt en kvalificerad räddning ut till hörna för Zebrorna. Under de följande minuterna skapar Lindome ytterligare två riktigt skarpa målchanser men vid båda tillfällena missar spelarna målet med skott över av Donat Zejnullahu och därefter Emil Karlsson från nära håll på inlägg från vänster. Till andra halvlek gör Zebrorna två byten och in kommer Rida Madoun och Jonathan Stolth. Matchstarten i andra halvlek är lite avvaktande men 8 minuter in kommer 0-4 och än en gång är det tveksamt försvarsspel från Lindomespelarna som bäddar för baklängesmålet denna gång. Efter 0-4 gör Lindome ytterligare tre byten, först Noah Mannerström och sedan Alexander Nilsson och Joel Gustavsson Miller. Sakta men säkert börjar Zebrorna ta sig in mer och mer i matchen och skapar tre riktigt bra avslut på mål innan Noah Mannerström på ett fint högeranfall mycket kallt slår in 1-4. Zebrorna får efter reduceringsmålet lite luft under vingarna och fortsätter sitt vägvinnande spel och kan 10 minuter från slutet göra ännu ett reduceringsmål på inspel av Alex Rasheed till Joel Gustavsson Miller. Zebrorna fortsätter jaga ytterligare mål och skapar ett par bra avslut som Qvidings målvakt skickligt avvärjer och kan välförtjänt fira lagets trepoängare vid slutsignalen. Zebrorna tackar publiken för visat stöd och får slicka såren och ladda för nästa match på lördag 13/4 borta mot seriefavoriten Astrio. Herr för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Jonsereds IF - Lindome GIF

Seriestart i div 2 Västra Götaland mot Jonsered nykomling i tvåan och seger för Zebrorna med 6-0. Riktigt gott påskgodis för Lindome och en skön start på seriespelet. Zebrorna tog direkt tag i matchen och dominerade med stort bollövertag mot ett lågt liggande Jonsered. Redan i tionde minuten kommer Zebrorna fram i ett högeranfall och Emil Karlsson kan snyggt raka in bollen vid första stolpen till 0-1. Lindomes spelövertag håller i sig efter ledningsmålet men spelarna slarvar lite för mycket i de avgörande lägen man skapar och springer offside vid ett flertal tillfällen och får även ett mål bortdömt för offside. Jonsered skapar endast ett par nästan lägen där ett skott i burgaveln är det närmaste man kommer nätkänning. I den 37:e minuten startar Hannes Nordström ett fint anfall som friställer Donat Zejnullahu som behärskat skjuter in bollen i mål till 0-2 bakom en chanslös Jonsereds målvakt. Inför andra halvlek gör Zebrorna ett byte där Emil Karlsson byter med Alex Rasheed. Lindome fortsätter med sitt stora bollinnehav och i 52:a minuten frispelas Adam Wästlund efter en fin passningskombination och kan helt fri mitt i straffområde slå in 0-3. Jonsered har strax innan Zebrornas tredje mål en bra chans att göra ett redusceringsmål men skjuter högt över i ett fritt läge rakt framför Jens i Zebraburen strax utanför straffområdet. Zebrorna fortsätter oförtrutet med sitt stora spelövertag och byter in Adam Eldin, Rida Madoun, Jonathan Stolle och Noah Mannerström under matchens sista halvtimma. Lindome gör ytterligare tre mål med jämna mellanrum under matchens sista tredjedel. Målskyttar är Alex Rasheed, Socras Lutonda Luzayadio och Abdullahi Dirir. Kul med en klar seger i premiären men nu ser vi framåt och förbereder oss för hemmapremiären mot Qviding som kryssade borta mot Husqvarna i sin premiärmatch. Välkommen till Lindevi fredagen den 5:e april 19:00 alla Zebrafans för vi hoppas på ett massivt publikstöd. Herr för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Assyriska BK (D3H) - Lindome GIF (D2H)

Sista träningsmatchen och genrep inför seriestarten i div 2 om en vecka mot Jonsered på påskdagen. Matchen startar med ett klart spelövertag för Zebrorna utan att laget skapar några speciellt farliga målchanser. Lindome trycker ner Assyriska mer och mer och i den 16:e minuten kommer 1-0 på retur efter en högerhörna som Fredrik Martinsson resolut slår in. Zebrorna fortsätter sitt positiva spel och direkt efter ledningsmålet blir Emil Karlsson frispelad i straffområdet men Assyriskas målvakt gör en prakträddning på Emils avslut. 20 minuter in i matchen kommer Assyriska fram i sitt första anfall och tvingar Jens i Lindomemålet till en kvalificerad räddning och på returen blockas skottet med handen av en Zebra med straff för Assyriska som följd. Straffen slås säkert i mål av Aram Margosyan till 1-1. Redan tre minuter senare gör Lindome 2-1 när Noah Mannerström Egvik helt fri i straffområdet välförtjänt skjuter in bollen i mål till ny ledning för Zebrorna. Spelövertaget är konstant för hemmalaget och i den 35:e minuten kan Rida Madoun efter ett fint högeranfall slå in bollen efter inlägg. Resten av halvleken håller Zebrorna Assyriska under hårt tryck där Emil Karlsson är närmast ny målkänning med ett stenhårt skott i stolpen från nära håll. I halvlekens sista minut får Zebrorna fen rispark lite till vänster mitt på Assyriskas planhalva. Fredrik Martinsson slår frisparken mycket känsligt till Hugo Hedén som elegant förlänger bollen in i mål helt otagbart för Assyriskas målvakt. Till andra halvlek gör Zebrorna två byten och spelövertaget fortsätter med flera bra avslut och skott i målramen. 5-1 kommer efter 10 minuter in i andra halvlek och det är Hugo Hedén som gör sitt andra mål för dagen efter ett fint vänsteranfall där Martinsson serverar Hugo bollen på ett silverfat. Zebrorna fortsätter bombardera Assyriskas mål med ett antal fina möjligheter att öka på målskörden men det dröjer ända till en kvart före slutet innan nästa mål för zebrorna rullar in. Det är än en gång Fredrik Martinsson som överlistar Assyriska duktiga målvakt med ett behärskat vänsterskott. Zebrorna fortsätter sin press mot Assyriskas mål och skapar flera chanser efter 6-1 målet innan Assyriska i 82:a minuten kommer fram i ett fint högerafasll och kan slå in 6-2 på ett riktigt bra avslut helt otagbart för Jens Bergendorf i Lindomemålet.. Resten av matchen kännetecknas av ganska slarvigt spel från båda lagen. Skönt med ännu en go och säker seger och nu ser vi fram mot en bra träningsvecka med finslipning av formen inför seriepremiären mot Jonsered på påskdagen Herr 23 mar 0kommentarer