19:00

Lindome GIF (D2H)

Referat

Referat: Assyriska BK (D3H) - Lindome GIF (D2H)

Sista träningsmatchen och genrep inför seriestarten i div 2 om en vecka mot Jonsered på påskdagen. Matchen startar med ett klart spelövertag för Zebrorna utan att laget skapar några speciellt farliga målchanser. Lindome trycker ner Assyriska mer och mer och i den 16:e minuten kommer 1-0 på retur efter en högerhörna som Fredrik Martinsson resolut slår in. Zebrorna fortsätter sitt positiva spel och direkt efter ledningsmålet blir Emil Karlsson frispelad i straffområdet men Assyriskas målvakt gör en prakträddning på Emils avslut. 20 minuter in i matchen kommer Assyriska fram i sitt första anfall och tvingar Jens i Lindomemålet till en kvalificerad räddning och på returen blockas skottet med handen av en Zebra med straff för Assyriska som följd. Straffen slås säkert i mål av Aram Margosyan till 1-1. Redan tre minuter senare gör Lindome 2-1 när Noah Mannerström Egvik helt fri i straffområdet välförtjänt skjuter in bollen i mål till ny ledning för Zebrorna. Spelövertaget är konstant för hemmalaget och i den 35:e minuten kan Rida Madoun efter ett fint högeranfall slå in bollen efter inlägg. Resten av halvleken håller Zebrorna Assyriska under hårt tryck där Emil Karlsson är närmast ny målkänning med ett stenhårt skott i stolpen från nära håll. I halvlekens sista minut får Zebrorna fen rispark lite till vänster mitt på Assyriskas planhalva. Fredrik Martinsson slår frisparken mycket känsligt till Hugo Hedén som elegant förlänger bollen in i mål helt otagbart för Assyriskas målvakt. Till andra halvlek gör Zebrorna två byten och spelövertaget fortsätter med flera bra avslut och skott i målramen. 5-1 kommer efter 10 minuter in i andra halvlek och det är Hugo Hedén som gör sitt andra mål för dagen efter ett fint vänsteranfall där Martinsson serverar Hugo bollen på ett silverfat. Zebrorna fortsätter bombardera Assyriskas mål med ett antal fina möjligheter att öka på målskörden men det dröjer ända till en kvart före slutet innan nästa mål för zebrorna rullar in. Det är än en gång Fredrik Martinsson som överlistar Assyriska duktiga målvakt med ett behärskat vänsterskott. Zebrorna fortsätter sin press mot Assyriskas mål och skapar flera chanser efter 6-1 målet innan Assyriska i 82:a minuten kommer fram i ett fint högerafasll och kan slå in 6-2 på ett riktigt bra avslut helt otagbart för Jens Bergendorf i Lindomemålet.. Resten av matchen kännetecknas av ganska slarvigt spel från båda lagen. Skönt med ännu en go och säker seger och nu ser vi fram mot en bra träningsvecka med finslipning av formen inför seriepremiären mot Jonsered på påskdagen